Repatriere Decedati

Din Europa în România

Îți oferim sprijin în cele mai grele momente ale vieții.

 

TEL: 0744 294 016SOLICITĂ OFERTĂ

Repatriere Decedati

din Uniunea Europeană

La Iuliana Funerar, de peste 11 ani îți asigurăm sprijinul de care ai nevoie în cele mai dificile momente. Dacă ai pierdut o persoană dragă în orice țară de pe teritoriul Uniunii Europene (Franța, Italia, Germania, Spania, Portugalia, Belgia, Austria, Ungaria, Anglia etc), noi îți asigurăm repatrierea sigură al decedatului până în România sau Moldova.

Pe tot parcursul procesului de repatriere decedati, îți garantăm păstrarea în cele mai bune condiții a persoanei decedate, cu ajutorul mașinilor noastre omologate UE și dotate cu sisteme frigorifice. Îți punem la dispoziție o gamă variată de sicrie de unde poți alege, astfel încât să te poți elibera de orice grijă de acest fel.

Servicii Complete

În plus, la Iuliana Funerar îți oferim servicii funerare complete, fiind alături de tine pe tot parcursul procesului repatrierii funerare. De la întocmirea documentației necesare și până la transportul la capelă, noi ne ocupăm de tot.

Repatrierea persoanelor decedate între anumite țări se poate face doar respectând condițiile de transport și deținând toate actele necesare repatrierii. Datorită experienței noastre îndelungate în acest demers, îți punem la dispoziție toate facilitățile noastre, astfel încât tot procesul să se realizeze în cel mai scurt timp, iar sicriul să ia imediat drumul spre România.

Experiență Îndelungată în repatriere decedati

Șoferii noștri sunt profesioniști în domeniul transportului funerar internațional, iar mașinile din cadrul flotei noastre sunt verificate la zi pentru a reduce la minim riscul apariției unor defecțiuni tehnice în timpul repatrierii funerare. Indiferent de localitatea sau țara din Uniunea Europeană în care s-a produs decesul, noi suntem pregătiți să facem toate demersurile necesare repatrierii.

Dacă te afli în situația de a fi pierdut pe cineva drag într-o țară din Uniunea Europeană, noi îți stăm la dispoziție asigurând toate serviciile necesare de repatriere decedati. Contactează-ne imediat ce ai aflat vestea, pentru a reduce la minim timpul necesar repatrierii funerare. Pagină de Contact – (Click Aici)

Suntem aici
să te ajutăm

Asigurăm repatriere decedati de oriunde din Uniunea Europeană, în orice situație.

Documentele Legale

Serviciul de repatriere decedati se poate efectua doar pe baza unor documente legale. Întreaga documentație este întocmită de noi.

Personal Calificat

Experiența noastră de peste 11 ani garantează faptul că vom duce la bun sfârșit procesul de repatriere decedati, indiferent de țară sau cauza decesului.

Sicriul necesar

Repatrierea decedatilor se efectuează cu un sicriu de lemn, în care se află un sicriu de zinc, sigilat. Toate acestea sunt asigurate de noi.

Prețul Corect

Costurile variază în funcție de țara și localitatea în care a avut loc decesul și locul unde trebuie repatriat decedatul, respectiv de costurile necesar eliberări actelor.

Întrebări Frecvente despre Repatriere Decedati

Cum se efectuează constatarea decesului în străinătate?
Dacă decesul a avut loc într-una din țările membre ale Uniunii Europene, acesta trebuie înregistrat la autoritățile din țara respectivă. Opțional, decesul poate fi declarat și la ambasada sau consulatul României din respectivul stat, pentru a permite eliberarea unui certificat de deces românesc.

Dacă nu dorești să înregistrezi decesul la ambasadă sau consulat, atunci se va elibera un certificat de deces internațional de către autoritățile din respectivul stat. Pentru repatriere, se vor elibera și alte documente: pașaport mortuar, certificat constatator și certificat de îmbălsămare eliberate de spital și autorizație de transport funerar.

Toate aceste acte sunt necesare pentru procesul de repatriere decedati.

În cazul în care nu alegi contactarea consulatului sau ambasadei românești din țara în care a avut loc decesul, certificatul de deces românesc se va elibera în România, de către autoritățile competente din orașul de domiciliu al persoanei decedate.

Cum se efectuează repatrierea decedatului?
Pentru a efectua repatrierea decedatului în conformitate cu legile statului unde a avut loc decesul și cu legislația internațională, este recomandat să apelezi la o companie specializată în repatriere decedati.

Transportul funerar trebuie efectuat în cel mult 72 de ore de la solicitarea serviciului, cu mașini de transport funerar omologate.

Citește despre: „Cum decurge procesul unei repatrieri funerare”

Cum se efectuează examinarea trupului decedat?
După anunțarea autorităților din țara unde a avut loc decesul, examinarea trupului se va face în funcție de condițiile care au provocat decesul.

Dacă moartea s-a produs într-un spital, medicii sunt obligați să facă autopsia anatomo-patologică, pentru a confirma sau completa diagnosticul clinic. La alegerea familiei, pe baza unei decizii scrise, se poate alege să nu se efectueze autopsia.

Dacă moartea s-a produs în condiții suspecte sau necunoscute, autoritățile din țara respectivă sunt obligate să solicite medicilor efectuarea autopsiei anatomo-patologică.

În urma acesteia se poate investiga cazul și se poate efectua repatrierea decedatului.

Cât costă repatrierea unui decedat?
Costul pentru serviciul de repatriere decedati variază în funcție de mai multe criterii. De aceea, firmele care asigură aceste servicii nu pot oferi un plan de tarifare standard, însă fac toate eforturile necesare pentru a obține un cost repatriere decedati cât mai accesibil.

Costurile variază în fucncție de dinstanța dintre locul în care se află decedatul și locul unde trebuie repatriat defunctul, respectiv de costurile eliberării documentelor legale.

Citește mai multe despre costul serviciului de repatriere decedați aici.

Informații Utile

Ce trebuie să ști în cazul unui deces în străinătate

Cât costa repatrierea unei persoane decedate în străinătate?

Cat costa repatrierea unei persoane decedate în străinătate? România este una din țările cu cea mai mare rată de crește a diasporei din Europa. Conform unui raport ONU de la final de 2016 privind migrația pe mapamond, România este pe locul 4 în Europa la numărul de...

Interviu: Cum Decurge Procesul de Repatrieri Persoane Decedat

Când o persoană de naționalitate română își pierde viața în străinătate, familia îndoliată trece prin mai multe etape. Suferința vine însoțită de stresul procesului juridic de repatrieri persoane decedate și organizarea, în paralel, a ceremoniei de...

Tradiții și obiceiuri de inmormantare la români

În tradiția ortodoxă și conform învățăturilor Bisericii, nu există o viață separată aici pe Pământ și una care începe după moarte; există o singură viață care începe la naștere și continuă până la veșnicie. De aceea, moartea este considerată o trecere către Dumnezeu,...

Cum poti obtine un ajutor pentru deces

Trecerea în neființă a unei persoane dragi poate fi dureroasă pentru membrii familiei sale, însă și o responsabilitate care apare, uneori, pe neașteptate. Pregătirea ceremoniei de înmormântare poate presupune costuri neprevăzute care sunt, în anumite cazuri, peste...

Cum aleg compania de transport funerar international potrivita

Știm cât de dureros poate fi să pierzi pe cineva drag. Însă, este și mai dificil să pierzi pe cineva în străinătate, neavând posibilitatea să fii prezent pentru a te asigura că trupul este pe mâini bune. Dificultatea apare, pentru multe familii, la scurt...

Cum procedăm în cazul unui deces in străinătate?

Se spune că viața este o călătorie a cărei destinație nu o cunoaștem. Se vorbește foarte mult despre cum să ne asigurăm o viață mai bună, cum să zâmbim mai mult și să ne bucurăm de fiecare moment. Însă, se vorbește foarte puțin despre momentul sfârșitului. Când vine...

Solicită Ofertă

Află costurile Repatrierii

Completează formularul ca să te putem ajuta

Sau sună la (0744) 294 016  

Ai verificat dacă datele introduse în formular sunt corecte?